Gezondheidsnieuws

Ontdek het laatste nieuws en de beste tips voor een gezonde levensstijl op onze overzichtspagina met gezondheidsnieuws. Hier vindt u een verzameling blogberichten en artikelen over alles wat met gezondheid te maken heeft, van voeding en fitness tot geestelijke gezondheid en ziektepreventie. Blijf op de hoogte van de laatste trends en inzichten en zet vandaag nog de eerste stap naar een gezonder leven.

Blog artikels 85-96 van 209

Pagina's
Sorteer op:
Borstkanker: laat je screenen! 

Borstkanker: laat je screenen! 

Borstkanker is de meest voorkomende vorm van kanker bij Belgische vrouwen. Dagelijks worden 29 vrouwen gediagnosticeerd met borstkanker. Als het in een vroeg stadium wordt ontdekt, is de overlevingskans na vijf jaar 99%. 

Veilig vrijen in 3 stappen

Veilig vrijen in 3 stappen

Het maakt niet uit of je er net mee begint of al een ervaringsdeskundige bent: vrijen doe je veilig. Tenzij je in een vaste relatie bent met iemand die je vertrouwt, is beschermde seks wel degelijk de beste. Enkel dan vermijd je ongewenste zwangerschappen en seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA’s). Maar veilig vrijen is ook erover praten, zodat niemand achteraf met een slecht gevoel blijft zitten.

Wat is rhinitis?

Wat is rhinitis?

Rhinitis is een ontsteking van de neusholte waarbij het neusslijmvlies opzwelt. Veel voorkomende symptomen zijn: niezen, een verstopte neus, een waterige afscheiding (‘loopneus’) en een jeukende neus. Minder frequente symptomen zijn: kriebel in de keel, slechte reuk, pijn in het gezicht, hoofdpijn, jeukende en waterige rode ogen. Rhinitis kan allergisch of niet-allergisch van aard zijn. De meest voorkomende oorzaak van niet-allergische rhinitis is verkoudheid.

Glutenintolerantie

Glutenintolerantie

Vandaag lijken gluten publieke vijand nummer één van ons dieet te worden. Toch zijn artsen het erover eens, het is gevaarlijk om gluten uit je dieet te verbannen zonder medisch advies!

Bijwerkingen van medicatie: dit zijn de 4 stappen die je moet nemen

Bijwerkingen van medicatie: dit zijn de 4 stappen die je moet nemen

De bijsluiter van je medicatie links laten liggen? Dat doe je toch maar beter niet. De bijsluiter informeert je namelijk over de mogelijke bijwerkingen van medicatie. Zowel wanneer je een nieuw medicijn start als wanneer je dosering van een bekend geneesmiddel wordt aangepast, ben je best te controleren wat eventuele bijwerkingen kunnen zijn. Het is belangrijk om te weten op welke potentiële symptomen je moet letten, zodat je tijdig kan ingrijpen wanneer nodig. In dit artikel leren we jou de 4 stappen die je moet nemen wanneer je bijwerkingen ervaart.

Magnesium

Magnesium

Moe, stress, krampen, hartkloppingen, misschien heeft u wel een te kort aan magnesium? Welke zijn de kenmerken van een tekort aan magnesium?

Valentijnscadeaus bij je apotheek

Valentijnscadeaus bij je apotheek

Valentijnsdag staat voor de deur! Terwijl velen van ons de winkelstraten afspeuren op zoek naar het perfecte cadeau, biedt een onverwachte plaats - de apotheek - een schat aan gezonde en doordachte geschenken voor je geliefde. Van persoonlijke zorg tot unieke en welzijnsbevorderende geschenken: je zal je verbazen over het aanbod aan leuke geschenken. In dit artikel vertellen we je waarom jouw lokale apotheek de ideale plek is om valentijnscadeaus te shoppen.

Voedingssupplementen

Voedingssupplementen

Voedingssupplementen, je hebt er ongetwijfeld wel eens van gehoord. Hun aanbod is de voorbije jaren enorm toegenomen en ze dienen voor tal van doeleinden: sommige supplementen bevorderen het herstel of dragen bij tot een betere conditie, andere worden gebruikt ter verlichting van plasproblemen, gewrichtspijnen of een prikkelbare darm … 

Wat is coeliakie (of glutenintolerantie)?

Wat is coeliakie (of glutenintolerantie)?

Coeliakie of glutenintolerantie is een levenslange auto-immuunziekte. Het wordt veroorzaakt door een reactie van het immuunsysteem op gluten, een eiwit dat voorkomt in tarwe, rogge, spelt en haver.

Waarom handen wassen tot minder ziektes leidt

Waarom handen wassen tot minder ziektes leidt

De meeste ziektes veroorzaakt door bacteriën of virussen worden verspreid via de handen. Deze besmettelijke ziektes tonen het belang aan van goed gewassen handen. Je komt in contact met bacteriën en virussen via deurknoppen, toiletten, winkelwagens en in vele andere situaties. Hoe en wanneer moet je jouw handen wassen? Lees in dit artikel wat jij kan doen om ziektes te voorkomen.

Pagina's